IMG_0503_R_L.jpg

Amanda Bäcklin är en sångerska och låtskrivare som har uppträtt från en ålder av sju. Efter att hon tog Studenten från Foss Gymnas i Oslo, Norge, kom hon in på den väldigt eftertraktade Berklee College of Music i Boston, MA. Hon utexaminerades Summa Cum Laude i 2016 med en Bachelorgrad i Professional Music, där hon fokuserade på Performance, Music Business, Songwriting och Production.

"Berklee var en dröm som blev verklighet, men drömmar kommer varken billigt eller lett, så jag lärde fort at man får jobba extremt hårt för att uppnå- och komma dit man vill i livet."

I samband med hennes sista examener spelade Amanda in sin första officiella EP "All I Wanted to Say" - en femspårs skiva som hon skrev, arrangerade, co-produserade och gav ut själv.

"Från jag var liten har jag lyssnat på- och älskat en stor variation av olika musikaliska stiler, genrer och artister. Min första EP är en utforskning av dessa influenser, där jag kombinerar min kärlek för pop-, rock-, klassisk- og gospelmusik."

Med sin nya singel "Addicted", hoppas Amanda att kunna ta sin musikaliska karriär ett steg längre. Det är en ärlig och kraftfull pop-hit som handlar om att inte vela släppa taget, även om det finns många skäl till att göra det.

"Addicted" blir utgiven 12. november 2018.