IMG_0503_R_L.jpg

Amanda Bäcklin er en sanger og låtskriver som har opptrådt siden en alder av syv. Etter at hun gikk ut av musikklinjen ved Foss Videregående Skole i Oslo, kom hun inn på den meget ettertraktede skolen Berklee College of Music i Boston, MA. Hun fullførte Summa Cum Laude i 2016 med en Bachelorgrad i Professional Music, der hun fokuserte på Performance, Music Business, Songwriting og Production.

"Berklee var en drøm som ble til virkelighet, men drømmer kommer verken billig eller lett, så jeg lærte fort at man må jobbe ekstremt hardt for å oppnå- og komme dit man vil i livet."

I forbindelse med hennes avsluttende eksamener spilte Amanda inn sin første offisielle EP "All I Wanted to Say" - en femspors plate som hun skrev, arrangerte, co-produserte og gav ut selv.

"Helt siden jeg var liten har jeg hørt på og elsket en stor variasjon av ulike musikalske stiler, sjangre og artister. Min første EP er en utforskning av disse innflytelsene, der jeg kombinerer min forkjærlighet for pop, rock, klassisk- og gospelmusikk."

Med hennes nye singel "Addicted", håper Amanda på å kunne ta sin musikalske karriere et steg videre. Det er en ærlig og kraftfull pop-hit som handler om å ikke ville gi slipp, selv om det er mange grunner for å gjøre det. 

"Addicted" ble utgitt 12. november 2018.